Allegro i Nasza Klasa  Informacje > 2008-10-31     |  Allegro i Nasza Klasa

O aukcjach

Blogi o aukcjach

Zabawnie o aukcjach

Kategorie wpisów

Allegro i Nasza Klasa

O Aukcjach > Aukcje internetowe - 2008-10-31

Allegro i Nasza Klasa Aukcje.org: Ja tak bardzo nie lubię pisać o NK... Korespondencja: Jednak przejście pewnej osoby z Allegro do Naszej Klasy mogło nie być przypadkowe. W NK pojawiła się opcja o nazwie "Połącz swój profil z aukcjami". Po kliknięciu jej pokazuje się nowy panel o adresie: http://nasza-klasa.pl/allegro/new_auction a w nim jest opcja założenia konta (jako reklama i zachęta) oraz przycisk "Powiąż konto" z opisem "Aby Twoje aukcje były widoczne na nasza-klasa.pl powiąż profil z kontem na allegro.pl". Kolejna podstrona prosi o login do Allegro i jest okraszona paroma zdawkowymi informacjami jak to ma działać. Oczywiście, aby zweryfikować i potwierdzić, że podane konto ALL jest nasze trzeba... podać hasło do ALL. Super ;) Pozdrawiam. Super, super... tyle że, jak zauważa inny korespondent: Aby to zrobić, w ustawieniach profilu podaj swój login i hasło To tak wolno? To bezpieczne? :-) Bezpieczne? Ciężko powiedzieć... (brak SSL). A czy wolno - hm, w zgodzie z regulaminem Allegro nie: 2.13. Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać swojego Konta innym osobom, z wyjątkiem przypadków udostępnienia Konta Firmowego osobom należycie umocowanym przez Użytkownika do działania w jego imieniu. Użytkownik powinien zachować w tajemnicy hasło do Konta. Konta są niezbywalne. ... ale praktyka pokazuje, że można. Ten zapis admini rezerwują sobie jedynie do robienia na złość małżonkom, dzieciom i rodzeństwu aukcjonerów. Aha, jest jeszcze oficjalny komunikat i wątek na forum. Z ciekawszych komentarzy rzucił mi się w oko ten: Temat: Pytanie do Allegro: Autor: K-J (482) Czyli moge sprzedac na Allegro towar koledze albo komus z rodziny? Bo do dzisiejszego dnia wydawalo mi sie, ze nie (nabijanie komentarzy). Wiec nie wiem po co oferty maja sie pokazywac znajomym na naszej-klasie. Na 100% znajomi beda sie wymieniali pozytywami i podbijali sobie aukcje. Bo kolega prosi i glupio odmowic..:) Ja sie raczej staram, zeby nikt ze znajomych nie znal mojego konta na allegro. Nie dopatrywałbym się we współpracy Allegro z NK działań jakiejś "piątej kolumny" w osobie Bartka Szambelana. Jasne, mógł być pomocny, ale bez przesady. Popowicz z NK był gościem spotkania Grupy Allegro, więc miał okazję sam zadbać o kontakty biznesowe.
więcej...

Kategoria  › O Aukcjach > Serwis Aukcje internetowe
2008-10-31 - Tytuł artykułu: Allegro i Nasza Klasa

Zobacz wiadomości podobne do Allegro i Nasza Klasa | O Aukcjach

Allegro i Nasza Klasa Informacje > 2008-10-31 | Allegro i Nasza Klasa
Copyleft © 2007 by eAukcja.org