O aukcjach
Blogi o aukcjach
Zabawnie o aukcjach
Kategorie wpisów
|
Czym i jaka powinna być reklama?
 |
Aukcje.org: Zamiast felietonu ojca prowadzącego - na weekend proponuję chwilę zastanowienia i dyskusję o ... reklamie.
tremor pisze:
Reklama ma na celu wzbudzić pozytywne emocje żeby o niej pamiętać.
kovi pisze:
REKLAMA MA BYĆ ZAPAMIĘTANA, ZWRÓCIĆ UWAGĘ.
auto_joker pisze:
bardzo dobra reklama dzialajaca na zasadzie kontrastu
Rafał pisze:
raczej chodzi o wizerunek i trochę edukowanie rynku,
te kilka procent co nawet w tej chwili nie jest zainteresowane zapamięta jedno?. słyszeli że robi się bezpieczniej kupować w internecie
Michał pisze:
W moim odczuciu jest to klasyczna reklama wizerunkowa - elegnacja, nowoczesnosc, technologie i misiu - zwyczajne rzeczy? nie dziala bezposrednio, nie informuje o promocjach itp? buduje pewien obraz.
tremor pisze
Nowi i mniej doświadczeni użytkownicy i tak jak będą chcieli to wejdą na allegro i się zarejestrują/zalogują i będą myśleli że są teraz bezpieczniejsi i kupią (bez czytania co to jest to POK-ludziom nie chce się czytać, lubią oglądać). Ta reklama ma im w tym pomóc.
Jeśli chodzi o mnie, reklama ma podnosić sprzedaż. Może to robić na wiele sposobów: bezpośrednio zachwalając towar czy usługę, ale także pośrednio, przez zwiększanie zaufania i rozpoznawalności marki. Reklama powinna być przekonująca do zakupu czy sprzedawcy. Nie interesuje mnie zbytnio jakimi środkami zostanie to uzyskane: czy poprzez kontrast, miłą atmosferkę, granie na emocjach (pozytywnych - ale i negatywnych) czy hiper-kreatywną opowiastkę. Ma działać.
Myślę, że przy okazji dyskusji o reklamie należy rozróżnić popularność samej reklamy jako takiej, od popularności tego, co ma sprzedawać. Wiele kreatywnych reklam, o których dyskutowano długo i namiętnie, w wymiarze handlowym nie zadziałało. Z drugiej strony, niepozorne, przaśne i nieciekawe reklamy potrafią czasem zdziałać wiele sensownego.
Jaka powinna być reklama? Jakie reklamy lubicie? Jakich nie znosicie? |
Kategoria › O Aukcjach > Serwis Aukcje internetowe
2008-10-31 - Tytuł artykułu: Czym i jaka powinna być reklama?
Zobacz wiadomości podobne do Czym i jaka powinna być reklama? | O Aukcjach
|